Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Bilder från valborgshelgen

Kategori: Rugby

Campagnefrukost vid bästa åskådarplats inför forsränningen

Dykare hoppar i och räddar badankor

En av många få flottar som kom ned hela till målet där jag stod och drog upp dem

Kaffe och filt vid ån en söndagkväll

Rosa moln

En vårglad Liselott

En mycket nöjd Malin

Så till något helt annat. Matchen vi spelade mot Stockholm Exiles slutade 5-42. Vi fick rådäng. Men jag fick spela min första hela match, satte några fina tacklingar och gjorde en hel del rätt. Vi kämpade väl hela matchen.

Planen hade torkat upp sen sist, och var ungefär lika hård och festlig att ramla på som asfalt (eller rivjärn). Mina knän vill ni inte se!

"Fyrisfjädern bjöd på strålande sol och en plan som torkat upp lite väl bra och redan visar upp sommarlik betongstruktur. Även om det var en hel del spelare som hade fått ovana tröjor i utdelningen innan match och en del spelare som saknades på grund av skador och sjukdom så var det ett taggat Uppsala som tog emot Exiles. Uppsala sparkade av och Exiles tackade för bollen och spelade snabbt ut den i backlinjen. Uppsala försvarade men var inte tillräckligt snabba på att täcka ut och Exiles utnyttjade överlappet och gjorde sitt första försök efter bara några minuter. Sekvensen upprepades ett par gånger till under första halvleken när Uppsala inte hängde med i Exiles snabba spel och inte driftade med i försvar vilket gav Exiles överlapp. Något de utnyttjade väl och i halvtid ledde de med tre försök mot noll.

I andra halvlek så lyfte Uppsala upp huvudena och visade att de också ville vara med och spela rugby. Försvaret fungerade bättre och Uppsala började spela bollen. När så Lotta fick bollen och tog den till strax utanför försöklinjen kunde Linda fullfölja det hela och göra Uppsalas första försök. Exiles fortsatte utnyttja sitt effektiva backspel och sina snabba spelare och fortsätte göra försök samtidigt som Uppsala kämpade matchen igenom och tacklades för allt de var värda.

I slutminuterna anföll Uppsala tappert och drev bollen över linjen men Exiles höll upp bollen trots att Fia gjorde allt hon kunde för att hitta en liten gräsbit att lägga ner den på. Vid slutsignalen var Uppsala fortfarande nära försöklinjen och anföll - en roligare känsla än det försvarsspel som dominerat mycket av matchen och en känsla som Uppsala får ta med sig till nästa match.

Uppsalas enda försök gjordes av Linda Broman som därmed försåg sig själv med en utmärkt födelsedagspresent.

Henkes klubbor efter matchen gick till Fia som matchens spelare och till Frida och Lotta. Tack Synnervi och Josefin Å som gjorde comeback, vi har saknat er!