Iris Malina
The sensation afterwards is called "Paltschwiiimen"
Söndag kväll betyder matlagning med Simon, österrikaren. Vi har under hösten betat av såväl svenska klassiker (köttbullar, renskav, jordärtskocksoppa) som österrikiska dito (schnitzel, kaiserschmarrn, zwetschgenknödel). Igår kväll var det dags för den viktigaste rätten av dem alla - Pitepalt! Dagen till ära var det förutom en Tiroler även en holländare och en sörlänning (Strängnäs) på besök, och alla lyssnade de spänt när jag förklarade hur en 'smörbrunn' skulle tillverkas. 
 
Omedelbart efter sista palten slunkit ned spred sällskapet ut sig på säng och soffa för att avnjuta "Paltschwiimen" (på vanlig svenska kallat paltkoma), som ena riktiga pitebor!
 
Paltkok på gång
 
Såklart mormors recept!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress