Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Stockholm International Horse Show 2008

Kategori: Festligheter

En av årets största händelser för mig, äntligen kunde jag fara till Globen och uppleva detta underbara arrangemang! Emelie kom med flyget på fredagen och vi möttes på T-centralen. Inte så bara att hitta rätt i tunnelbanesystemets alla tunnlar och vrår, men vi kom rätt tillslut! Emelie hade fixat fina platser på läktaren åt oss och tack vare min trevliga kamera med den trevliga zoomen så kunde jag ta riktigt fina bilder! Här kommer ett utval!

 

Maskeradhoppning/dressyr på vackra Lusitanohästar. Här "Stjärnor på Is" i en stilig levad!

 
Emelie med nödproviant

  
Internationell hoppning, Malin Baryard till vänster och John Whitaker till höger.

 
  
Horseball, en riktigt häftig bollsport! Basket, rugby och ridning i en härlig blandning!

 
Mer maskeradhoppning, här syns "Dansbandskampen", de red till Leende guldbruna ögon!


Ponnyhoppning på HÖG nivå!


The Cowgirl Chicks från USA uppträdde! (Se HELA filmen!)

Så blev det av tillslut!

Kategori: VardagÄntligen äger jag en cykelhjälm! I detta knepiga före vågar jag inte annat!

Vadå snökaos?

Kategori: Vardag

En vanlig vinterdag skulle jag säga, men sörlänningarna menar annorlunda! Mysigt tycker jag, fast cykeln lämnas med fördel hemma! Jag har gjort säsongens första snöängel idag!

Se bilderna från "kaoset" här!

Det blev...

Kategori: Festligheter

Hemmakväll ensam blev film hos Tobbe blev Sagan om Ringenmaraton blev Matrix (Matris!!) blev glögg och pepparkakor blev pojkbands-favorit-i-repris blev galet snöbollskrig (en halv decimeter snö!) blev tummen upp-turnering blev hemgång blev surdegsbrödsbakning blev...

Vilken härlig eftermiddag/kväll/natt det blev! En massa blåmärken från snöbollskriget att se fram emot imorrn!
God natt!

Malin på egen hand

Kategori: Vardag

Det har varit mycket att så i ett bra tag nu, alla helger har varit fulla (av roliga saker, men ändå) och likaså är helgerna framöver bokade. Skolan tar väldigt mycket tid just nu, föreläsningar 8-17 och fjorton timmar i kemilabbet varje vecka. Två duggor, två inlämningsuppgifter (linjär algebra), en mindre projektredovisning och två tentor innan jul! Men jag har gjort den första inlämningen och fick 65% på den, och den första duggan gick av stapeln imorse! Jullovet närmar sig med jättekliv!

Idag efter duggan kände vi att vädret var alldeles för vackert (-1 grad, sol och en centimeter snö!) för att traggla algebra, så jag, Ida och Håkan från klassen bestämde oss för att spänna på vandringskängorna (och fjällrävenbyxorna förstås) och ge oss in i stadsskogen! Riktigt härlig promenad på nästan en och en halv timme!

Orvar's klockan åtta ikväll, och sen är jag ledig och fri att göra vad jag vill i helgen!

M&M i snövita labbrockar, vilket team!

Kategori: Vardag

Mattis+Malin+Kemilaboration=100%

Idag upprepade vi labsuccén från förra torsdagen! Vi hade hört att B-gruppen suttit kvar till sju igår kväll och labbat, och tro att vi blev paffa när allt stämde direkt! Uppgiften gick ut på att lista ut vad det var för okänd syra vi fått i en bägare med hjälp av våra kunskaper i jämviktslära. 

Titreringen gick oerhört smärtfritt, titreringskurvan blev snygg och svaret blev rätt, och då var klockan bara strax efter två! Vår syra var Maleinsyra (Malinsyra?)!

Jag hade inte trott att det kunde vara så här roligt att labba, tack för det Mattis - vi kompletterar varandra perfekt!

En helg i glädjens tecken!

Kategori: Festligheter

Kristina kom som en virvelvind, vi hade bästa helgen på år och dar tillsammans, och så swisch var hon borta igen!

Vi hann med dammiddag på nation, färska scones till frukost, lördagsfika på nation, tacokväll i ett alldeles för litet kök, filmkväll med the notebook, skön sovmorgon, fika på Uppsalas mysigaste kafé samt ett riktigt paltkok! Och så förstås en hel del härligt snack och sköna promenader!

Det finns inga bra ord för att beskriva allt härligt (det skulle bli såå långt inlägg) så en sammanfattning får göra jobbet!
Tack för den helgen käre vän!

Skräckkatten!

Kategori: Vardag


Nu är det bevisat! Musiken har väldigt stor betydelse för skräckupplevelsen!

W:s dammiddag, en hårdrockssuccé!

Kategori: Festligheter

Så var höstens stora händelse här, W:s beryktade dammiddag! En middag med temat hårdrock som våra fantastiska killar anordnat för oss. 120 förväntansfulla rockbrudar (däribland jag och Kristina) slog oss ned vid borden och lät oss underhållas. Några av höjdpunkterna under kvällen var Boys R Back:s pojkbandstolkning. Lino, Manne, Nico, Rasmus och Mattis i min klass hade övat i veckor för detta framträdande. Jublet visste inga gränser!BrB! Det där är mina pojkar!

Sen visade kvällens manliga arrangörer en film som de spelat in. Den visade ett bildspel där pojkarna, endast iförda solglasögon och w:s ljusblå overaller (knutna runt midjan, bara överkroppar), poserade med eko-produkter. Sensuella svartvita bilder!

Sedan sålde de två av killarna (som var "tillgängliga") på aktion, och det vinnande budet var 1500 kyssar!

GRYM kväll!

Livet har återvänt!

Kategori: Vardag

Livet har återvänt till min kropp! Huvudvärken är nästan borta, jag har lite aptit igen och jag är åtskilligt piggare än för bara några timmar sedan! Jag har pysslat med bökiga matriser en stund, virkat en del och till och med kommit mig för att boka tvättstugan till imorrn!

Det är inget roligt att vara sjuk, för dem som inte visste det redan!

Skräcknatten på tåget, här är chocksanningen!

Kategori: Vardag

Klockan elva fredag förmiddag klev jag av tåget i Älvsbyn. Jag hittade ganska snart till Älvåkraskolan där pappas bil stod parkerad. I bilen låg en Snåttra som inte ville veta av mig hur mycket jag än knackade och tjoade. Den rackaren var sur för att jag varit borta så länge!
   Inne i skolan hinner fem, sex  personer hälsa på mig innan jag hittar far. (Det är visst som dom säger, här i norr bor så få att alla känner varandra!) Jag passar på att handla, ha lite kvalitetstid med Snåttra och dricka kaffe medan jag väntar på att pappa ska sluta för dagen!
   Väl hemma bakar jag kladdkaksmuffins med spritsad vispgrädde och hallon på som ska serveras på musikkafeet senare ikväll. Jag hinner hämta Faster på busstationen också (sist jag körde för 2,5 månader sen: Ljust, torrt och sommar. Nu: Mörkt, kallt, halkigt och väldigt spännande!)
   Spelat orkester har jag inte heller gjort på flera månader och därför var kvällens konsert också nog så spännande! Men trevligt att träffa allesammans igen! Senare bänkar vi oss i folkets hus för att uppleva Swinging Wheel med alla sinnen (Varje fall hörsel, syn, smak och doft tack vare fikat!) Grymt!


Lördag förmiddag skjutsar jag lillebror till stan (Emil behöver sova! Jo just det!) för hans konsert med Gehörs- och Improvisationsgruppen. Lasse äger showen! Jag passar dessutom på att träffa Fredrik över en kopp kaffe!
   Sen är det mer fika på EFS, alla gamla blåsare är samlade och lyssnar på påläggskalvarna - Blåsbusarna! Övning med jubileumsorkestern sedan, allt som allt cirka 80 stycken! Vi blir bjudna på middag och mellan varven passar jag på att lära ut teknologdansen! Konserten blir en succé och avrundas med födelsedagstårtbuffé (mer fika alltså). Till sist en "minnesstund" där frivilliga får säga några ord om Blåset och sina gamla goda minnen. Inte ett öga torrt!
Puh! Vilken dag!
 
Denna söndag innebär Fars dag, därför får pappa en liten blomma och två Center av oss barn innan vi knallar över till Morfar för att gratulera honom (MER fika). Tacos till middag innan Emil skjutsar mig till tågstationen. Det visar sig att Stina sitter på samma tåg och därför stämmer vi träff i restaurangvagnen för att hålla varandra sällskap. I Vindeln levererar hon en påse till sin mormor och får en påse med fika tillbaka, jag får en bulle (nästan less på fika)! Dan och Robert från Engelskakursen i våras sitter också på tåget, så sällskap har jag så det räcker till!

Efter läggdags börjar det hända saker. Jag får ont i halsen, blir torr i munnen, huvudvärken kommer krypande och jag känner mig smått illamående. Jag kan inte sova alls och halv tre bryter magsjukan ut. Usch usch usch!! Till råga på allt sover jag högst upp i en sexbäddskupé...


Klockan sex måndag morgon stapplar jag av tåget och promenaden hem tar mer än dubbelt så lång tid som den brukar, jag är riktigt slut! Skippar skolan rakt av och sover till halv tre. Vaken fyra timmar innan jag lägger mig igen klockan sju och sover hela natten.


Idag tisdag är huvudvärken fortfarande olidlig och jag kan svära på att jag har feber. Men jag lyckades ändå ta mig till skolan och labba i nästan sju timmar!

Oj vilket långt inlägg det blev!
Och tack för "vykortet" Kristina!

Bilder från flytten

Kategori: Mitt hem

 
En filmklipp från mitt rum!Packar upp prylar


Mitt lilla kök, orginal från 60-talet!

Mina mål

Kategori: Vardag

Jag fann ett litet skrivblock i flytten, där hade jag 6/9 -08 skrivit ned:

Målsättning med mina studier i Uppsala:

  - Att ta civilingenjörsexamen

 - Sjunga i minst en kör
 
 - Resa utomlands längre period

 - Engagera mig i nation, kår eller liknande

 - Klara mig på ungefär halvt studielån

 - Tjäna extrapengar på sömnad
 
 - Anamma fenomenet Studieteknik för ett mindre ångestfyllt leverne
 
 - HA FANTASTISKT ROLIGT

Nu så!

Kategori: Mitt hem

Äntligen har jag fått in den nya sladden i datorn och fått igång nätverket! Så kommer här en redogörelse för en ytterst händelserik helg:

 - Fredag
Riktigt ruggigt väder idag, första snön men mest riktigt kallt regn i styv motvind! Men dagens höjdpunkt är ju förstås att jag får mina nya nycklar i handen, och kika in i mitt nya hem för första gången! 15,5 kvadrat, ljusaprikosa tapeter och två stora fönster!
   Medan jag väntar på att mamma ska landa på Arlanda och ta sig till Uppsala drar jag på maskeradparty a la halloween hos Emma i Eriksberg. Aldrig har leken djungeltelegraften varit så rolig! Efter tio nån gång styr jag cykeln mot station (vädret är betydligt mildare nu) och hittar mor! Vi äter surdegsbröd till kvällsmat och orkar sen med att kika på rummet och bära dit mitt porslin.


 - Lördag
Upp klockan nio för att baka en rejäl sats äppelpaj (2 kg äpplen och massor med vaniljvisp) till min inbjudna flytthjälp.
Klockan tolv börjar mina snälla klasskamrater (+ Emelies Kristoffer) droppa in och fika. Sjutton stycken kommer och flytten är i hamn på 45 minuter! Tack Tack Tack!!
Jag och mamma behöver inte lyfta en pinal, vi bara pekar. När alla sedan gått blir jag och mamma så trötta att vi köper pizza och slappar ett slag! Men min bokhylla lyckas vi banka ihop, även om bara punkterna 1-2 och 14-15 finns på beskrivningen!


 - Söndag
Lite lugnare denna dag, men stiger ändå upp nio för att hinna få något uträttat. Vi börjar med en promenad i stadsskogen! Idag är det städning i gamla rummet och uppstrukturering av det nya som gäller. Men vi hinner även med att fika på Kafferummet Storken tillsammans med mammas kollega Barbro som råkar befinna sig i Uppsala! Rummet börjar ta form nu! I brist på extramadrass delar jag och mamma min 120 breda säng!


 - Måndag
I som i IKEA idag. Fast först står jag ut med två timmar stökiometri (kemi alltså) och fyra timmar linjär algebra (10 sidor anteckningar). Vi hyr en Toyota Yaris på statoil där jag har inflyttningsrabatt och styr kosan mot Boländerna där IKEA ligger. Jag är klockren som kartläsare och mamma är klockren som chaufför! Första anhalten blir dock Röda korset där jag fyndar 20 fina trägalgar för 40 kr!
På ikea handlar jag (jo jag betalar själv) bl.a en stol, sopkorg, täcken, kuddar, spegel belysning av diverse slag och en massa annat nödvändigt. Hamnar runt tusenlappen. Mamma bjuder som lovat, på en bäddmadrass till min säng.
Väl hemma packar vi upp alla prylar, tänder alla fina lampor (lågenergi givetvis) och (jag) skruvar ihop stolen! Resultatet är imponerande mysigt!


 - Tisdag
Det blir en kompletterande tur till Ikea idag. Lite fler kuddskydd, två fina krukväxter och en lampa. En sladd till nätverket hittar jag på OnOff och rejäl luftmadrass med pump köper jag på Jysk. Sen rusar jag till skolan för att hinna på luciaövningen och tisdagsfikat. Sen är det bara att lämna tillbaka hyrbilen och vinka av mor på stationen - men vi syns ju på fredag igen!

Bilder i massor på mitt nya kyffe kommer såsmåningom!