Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Kanske inspirerad av Marit Bjørgen

Kategori: Vasaloppet 2010

OS är slut, jag är helnöjd - aldrig förr har jag bevakat ett OS så febrilt som Vancouver 2010! Bästa sändningstid har det ju dessutom legat på i Sverige.
  
                                                                 ♦ ♦ ♦

Idag kravlade jag mig ut till skidspåret igen. De senaste dagarnas plusgrader har fullkomligt förstört framkomligheten på cykelbanorna - speciellt om man ska lyckas hålla balansen med skidor på styret! Alltså trillade jag, andra vurpan för i vinter.

Föret idag var knepigt, två minusgrader i luften hade fryst till ytan i spåren, så det gick snuskigt fort (för att låta som Jacob Hård). Dessvärre äger jag inget klister, så fästet var allt som glidet inte var. Så till råga på allt så började den tidigare så fint packade snön luckras upp, och stavarna sjönk långt ner, si så där var tredje/fjärde stavtag. På vissa ställen fint packat (så snabbt har jag aldrig stakat på platt mark) på andra ställen tog stavarna fast först 40-50 cm under ytan. Sjukt glid, inget fäste, ingen möjlighet att använda stavarna - ja ni kan ju tänka er hur det såg ut!

Trots alla missöden med föret, två vurpor och ett telefonsamtal tog jag sträckan Håga-Hammarskog på rekordtid!

Om en vecka har jag förhoppningsvis kommit i mål efter Vasaloppet 2010! Nu börjar det brännas...

Åh, ljuva kramsnö

Kategori: Vardag

Efter 59 dagar i kylans grepp har nu kvicksilvret smugit sig upp över nollan. Detta betyder förstås kramsnö!


André Pops heter han förstås! Tillverkad 01:46 lördag natt av perfekt kramsnö!

På tal om vinter-OS

Kategori: Vardag

Min tremänning Sara Parkman har en riktigt rolig (läs, fullkomligt knäpp) och läsvärd blogg på http://egosumsara.blogspot.com/ som hon delar med en Anna och en Ingela.

Hur hittar de allt? Detta klipp hade Anna Heed spanat in på youtube på temat "Sporter du inte visste att du saknade":

 
Skidbalett talar vi om alltså, se och njut!

De har gjort det igen!

Kategori: Festligheter

Jag talar förstås om svenska skidlandslaget!Grattis!

Vårvintern har anlänt till Uppsala!

Kategori: Vasaloppet 2010


Blå himmel, snöigt och fem grader kallt


Hästar


"Stabby - En av Sju Gårdar" Därifrån kommer mjölken jag dricker!


Massa folk i spåren


Röd kalufs, gissa vems

Nytt rekord i middagssovning!

Kategori: Vardag

Igår slöt jag ögonen på soffan vid lunchtid, och vaknade halv sex! Nytt rekord sannerligen! Men jag fick en lättare förkylning på tåget i onsdags och jag tror att denna extra sömn var det som behövdes för att vädra ur den!

Pigg som jag kände mig efter jag vaknat, så tog jag en skidtur i stadsskogen på mina nya fina (väl fungerande) skidbindningar! En hare satt i spåret (och nej, jag tänker inte klaga på tasspår i spåret!) och iakttog mig, jag iakttog tillbaka och vi hade en fin stillsam minut tillsammans!

UNT rapporterar snödjup i Uppland på mellan 50 och 80 cm, och temperaturen var nere och vände vid 25 grader i måndags. "- Bistert" kommenterade Erik P med rimfrost i skägget när jag cyklade ikapp honom på väg till skolan.

Och så kan jag berätta att jag har fått ett nytt uppdrag från universitetet, som studentinformatör. 16-18 mars ska jag på en liten Ångermanländsk turne till Sollefteå, Kramfors och Ö-vik! Just de dagarna råkar jag vara alldeles ledig efter tentorna, och lite klirr i kassan är sannerligen inte fel!


Börjar få lite abstinensångest i förskott - OS är snart slut!

Carmina Burana

Kategori: Vardag

Vilken helg!

- En hel drös OS-medaljer som jag följt minutiöst, rörande att se Per Elofsson i tårar efter guld/bronsloppet!
- Färgat på håret med henna. RÖTT blev det!
- Sjungit Carmina Burana med storkör under ledning av Stefan Parkman
- Bakat 90 kanelbullar till körövningen imorgon, jag och ida har fikat!

- Och så ringer de och meddelar att jag är vald till -----till mottagningen 2010! Efterföljande lekar, fika och mingel med de andra valda.

- Korridorstädning..
- Inläsning på miljörättsseminarium (om PCB i Umeälven)
- Mer OS!

OS-mys

Kategori: Festligheter

OS är spännande! Ikväll har vi sett otäck krasch i super-G och fantastiskt silverlopp i skiathlon! Så spännande är det!


SVT-live och alldeles färsk och fin pippitröja!

Smak av en lycklig barndom!

Kategori: Malin i köket


Mesost från
Gudbrandsdalen


Hänt idag:
   
Lotta fick typ 20 urgröpta, torra semmelbullar från sektionens fettisdagsfirande.
Väldigt många glada änder blev det!

(även OS-brons! Anja är grym!)

Utbildningsmässa

Kategori: Vardag

I helgen har jag varit hem-hemma. Under fredag till tisdag har jag hunnit med en hel massa! Bl.a. bytt bindningarna på mina skidor (de gamla fungerade riktigt illa om det blev kallt eller snöigt, dåligt alltså), hälsat på Kristina i Luleå och åkt en del skidor!

Men anledningen till att jag var hem överhuvudtaget var gymnasiemässan på Nolia igår där jag propagerade för Uppsala universitet. Förhoppningsvis kunde jag vägleda några vilsna själar!

På kvällen på tåget (som var försenat redan till Älvsbyn) gick herrarnas skidskytte av stapeln. Fiffig som jag var kom jag på att jag kan lyssna på radio i mobilen. Dessvärre var täckningen längs rälsen bitvis väldigt dålig och när det var som mest spännande klängde jag och en medresenär runt på väggarna i hopp om att finna en gnutta radiosignal.

Mot slutet uppfattade vi bland brus "...ser väldigt pigg ut!" "...fem sekunder..." sprak brus "Ferry går fantastiskt..."

Men tillslut fattade vi ändå att det hade gått vägen, häftigt!


När jag klev av tåget imorse, femtiofem minuter sent, gick jag in på garnaffären. Tänkte att en sådan där OS-mössa vill jag ju virka, men icke! För det hade fler än jag tänkt och garnet var alldeles slut!

 

Nu är det härligt att leva

Kategori: Rugby

I veckan går vi kortkorta dagar mest hela tiden, sammanlagt så lite som tretton schemalagda föreläsningar och seminarier! Fast utöver detta tillkommer förstås matteinlämningsuppgift (skitsvårt!), miniprojekt i beräkningsvetenskap som ska programmeras och skrivas om och förberedelse inför seminarierna. Men detta hindrar inte mig från att känna att det är härligt med lite frihet!

Jag har numera i hämtat mig från söndagens strapats och var ikväll återigen på rugbyträning ute på Sävjas konstgräsplan. Nu när vi har en tränare som håller i övningarna och berömmer en när man gör rätt, så är det riktigt roligt och givande!

Vi tränade idag förutom basic ball skills även tacklingar med och utan boll (knepigt, lite ont men på något vis omåttligt roligt!) och de vanliga dumjobbiga övningarna.

Den 24:e april går säsongens första match av stapeln, och jag hoppas jag äntligen får spela i skarpt läge då!


På något vis en talande bild..

Veni vidi vici

Kategori: Vasaloppet 2010

Jag kom, jag såg, jag segrade!

Eller inte riktigt... Jag kom i vanlig ordning nästnäst sist (som jag gjort på alla skidtävlingar jag någonsin deltagit i) i min klass! Men jag tog mig definitivt i mål trots 45 förfärliga kilometrar i Gävleborgs skogar!

4:22:01 blev tiden tillslut, alltså nätt och jämt milen under timmen. Inte så illa även om det nog kan gå fortare om dagsformen är optimal - vilket jag räknar med infaller sjunde mars! Tyvärr räcker nog inte tiden för att jag ska få seeda mig till ett bättre startled, men herregud vilket träningspass! Och det är faktisk rekord vilket fall, för så här långt har jag aldrig åkt i ett svep tidigare!


Jag ser snabb ut i alla fall!


Annars var gävletrippen en riktigt trevlig historia. Det gick inga bra bussar till Gävle på söndagmorgonen, så jag och Lotten tog pendeltåget på lördagkvällen istället. STF:s vandrarhem var alldeles fullt, men trixig som jag är lyckas jag få in oss på "Gävle Bed & Breakfast". Enkelrum med extrasäng, och frukost som man plockade ur kylen precis som hemma!

Ut till Skidstavallen tog vi bussen så långt det gick och promenerade sedan sista biten. Jag tror att vi måste vara de enda som tog oss till skidtävlingen via kommunala färdmedel - alla andra har verkligen bil!

Loppet ska vi inte gå närmare in på, det var en pest! Långt, knixigt, trångt osv. Men inga skavsår!

Efter målgång kändes det så där lagom lockande att promenera (benen ville inte mer) till en buss som vi inte visste när den skulle gå. Så jag tog mod till mig och slängde ut en förfrågan lite på måfå på parkeringen "Är det någon som möjligen har plats i bilen in till stan?" och en man svarade "Javisst har jag det! Jag kör fram bilen så ni får hoppa in och värma er, ni ser helt frusna och färdiga ut!"

Den mannen gjorde vår dag, och det sa vi till honom också! Generellt verkar gävlebor faktiskt vara väldigt snälla och trevliga!Så till en annan sak, jag kommer hem till Norrfjärden nu på fredag morgon! Jag stannar till på tisdag då jag ska vara studentinformatör för Uppsala Universitet på NOLIA utbildning & framtid! Alltså propagera för min utbildning, universitetet och Uppsala i övrigt för alla gymnasieungdomar i området!

Vill ni träffa mig under helgen är det bara att haffa mig!

Malin i köket

Kategori: Malin i köket

De senaste dagarna har jag mottagit en

  
grönsakslåda och enlyxmüsliburk, och dessutom produceratapelsinmarmelad (enligt recept från Solens Mat),

morotskaka till min seminariebasgrupp (jag fick väldigt många vänner den dagen!),


     
färska tortellini med spenat och pecorino romana-ost,

och till sist ungsrostade grönsaker med honungsgratinerad chevré.