Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Bildpecial Gröna Fingrar

Kategori: Vardag
Första - Andra - Grönt!
Det trodde ni inte om mig va?

Och så en bild på min fina kaffekvarn! :

Bildspecial Vårbalen på Göteborgs Nation

Kategori: Vardag


Tre vackra flickor i en rad!


Så stilig man kan vara i frack!


Så fick jag använda min balklänning för fjärde gången på lika många år!


(Och så här ser håret ut sedan, klockan tre på natten efter utkamning!)

Bildspecial Kungsängsliljor

Kategori: Festligheter


Total idyll, bara någon kilometer från centrum!


Liljor, TUSEN liljor!

Kossor

Bildspecial Forsränningen

Kategori: Festligheter


"ARBEIT!!" (Annars skjuter jag er med vattengevär!)

Oh! Fallet närmar sig!Yes! We made it!

Bildspecial Forsfestivalen

Kategori: Festligheter


Den färdiga flotten - Berlin med tillhörande Berlinmur!


Julia, TV-reporter från TV4!


Nej, jag vilar inte. Jag pressar limfogar!


Jag och Fredrik tillsammans med Uppsala Studentkårs ordförande
Klas-Herman Lundgren!


Skrubba, skrubba, skrubba! Cellplastspån ÖVERALLT kan ni ju tänka er!

På språngmarch i Stabbyskogen

Kategori: Vasaloppet 2010

Tonight Im gonna have myself a real good time
I feel alive and the world turning inside out yeah!
And floating around in ecstasy
So dont stop me now dont stop me
cause Im having a good time having a good time


Jag har en tanke om att jag ska sticka ut och springa bara när jag är sugen, inte när jag måste. Så där "jag ska springa strikt varannan dag" Det funkar liksom inte för mig!

Im a shooting star leaping through the sky
Like a tiger defying the laws of gravity
Im a racing car passing by like lady godiva
Im gonna go go go
Theres no stopping me


Och tro't eller ej, men jag blir faktiskt sugen! Som ikväll, det har regnat precis hela dagen, jag har suttit inomhus och slitit mitt hår framför gamla tentauppgifter.

Im burning through the sky yeah!
Two hundred degrees
Thats why they call me mister fahrenheit
Im travling at the speed of light
I wanna make a supersonic man out of you


Och så spricker det plötsligt upp vid 22.30! Kvällssol, läparspår förbi hagar med gutefår, frisk syrerik luft och tunga dofter från syrener, häggar och fruktträd!

Dont stop me now Im having such a good time
Im having a ball dont stop me now
If you wanna have a good time just give me a call
Dont stop me now (cause Im havin a good time)
Dont stop me now (yes Im havin a good time)
I dont want to stop at all

Med Queen's Don't Stop Me Now i hörlurarna går det lätt, och det plaskar hemtrevligt i löparskorna, elljusspåret liknar mest geggamoja!

Im a rocket ship on my way to mars
On a collision course
I am a satellite Im out of control
I am a sex machine ready to reload
Like an atom bomb about to
Oh oh oh oh oh explode

Syre till pluggtrötta muskler och hjärnceller samt försäkran om riktigt god aptit och nattsömn - bingo!

Im burning through the sky yeah!
Two hundred degrees
Thats why they call me mister fahrenheit
Im travling at the speed of light
I wanna make a supersonic woman of you

Med texten "BLODGIVARE" mitt på bröstet gör jag dessutom en god gärning genom att påminna alla andra (friska och vitala) motionärer om att ge blod!

Dont stop me dont stop me
Dont stop me hey hey hey!
Dont stop me dont stop me ooh ooh ooh (I like it)
Dont stop me dont stop me
Have a good time good time
Dont stop me dont stop me ah

Dont stop me now (I like it)

Så kan det gå en tisdagkväll i tentatider!

Kategori: Vardag

Hmm... jag borde plugga. Men jag måste fara till gymmet och träna, och vädret är alldeles för fint för att det ska gå att sitta vid datorn, och undrar om jag inte ska göra verklighet av det där byxmönstret som fanns i "Allt om handarbete nr 4"...

Det är svårt att få igång tentaplugget när alla tänkbara, likväl som absurda, ursäkter att låta bli plötsligt känns helt berättigade! Sagt och gjort blev det ett rejält träningspass samt ett par knickers med stråveck i grönt linnetyg från detta mönster! Jag började vid åtta ikväll och blev nyss (halv tolv) färdig! Sommarens blivande favoritplagg vågar jag tippa!

God natt allesammans! Och GRATTIS Lasse på 15-årsdagen!

Så var jag klar med min kvällskurs!

Kategori: Vasaloppet 2010

Tänk vad snabbt terminen har gått! Om någon frågar hur långt jag har kvar på min utbildning så säger jag fem år av bara farten, men nej! För det är bara fyra år numera!

Kvällskursen klar idag, statistiken klar på måndag, bervet på onsdag och envariabeln på fredagen - sedan är jag skolfri i nästan TRE MÅNADER!

Den nionde juni ska jag iväg till vägverket för min första dag på jobbet, en teknikresa på två dagar längs Västerbottens landsvägar står på schemat, sedan en säkerhet-på-väg-kurs innan jag får börja jobba på riktigt! Det ska bli riktigt kul känner jag!


Vasaloppsträningen är igång igen!
      
Efter diverse studentarrangemang med efterföljande förkylning (läs kallt åvatten) är jag nu på språng igen, bokstavligen! Denna helg har jag både sprungit min vanliga fyrakilometersrunda i skogen (och ja, det går fortare för varje gång!) och varit på studenthälsan för lite aerobics samt lite stärkande pilatesövningar däremellan! Tjejmilen nästa, och då ska ja se till att kuta som en galning i sommar så att jag kan klå Lotta i spåret!!

Tentaplugg

Kategori: Tentaångest

1:a, 3:e och 5:e juni har jag tentamen på sammanlagt 20 högskolepoäng (en hel termin motsvarar 30 hp). Jag ska tentera Envariabelanalys, 'Sannolikhet och statistik 1' och Beräkningsvetenskap 1.

Så nu är det ett späckat schema på mitt pluggläger denna vecka som gäller! Jag har bunkrat upp med några kilo frukt och en massa matlådor, så att jag ska slippa stå så mycket vid spisen. Men förhoppningsvis hinner jag ta några avkopplande promenader i vårvädret ibland - kan behövas när taylorutvecklingar och for-loopar inte fungerar som jag vill!

Inom kort kommer ett litet fotorepotage från senaste tidens händelser, håll ut så länge!

Malin på strövtåg

Kategori: Vardag

Jag slutade efter lunch idag. Solen sken och jag var på gott humör, så jag tänkte ta vägen som går längs ån hem. Men så passerade jag stadsträdgården och blev så inspirerad av alla väldoftande träd, buskar och blommor att jag styrde stegen mot botaniska trädgården.

Men på väg dit passerade jag Akademiska sjukhuset och kom på att blodgivning är bra. Så jag knallade in på blodcentralen, de skickade efter mina papper från Pite lasarett och sen så blev jag stucken och tömd på blod! En fin t-shirt med texten 'blodgivare' i ekologisk/fairtradebomull, ett anteckningsblock, en pin och fika fick på köpet!

Sen kom jag på att jag behövde en bikini inför sommaren, stadium hade rea så jag fyndade en helt okej kreation för 58kr!

'Och alla dessa fästingar (tacka vet jag norrbotten!), en fästingplockare vore ju fint' tänkte jag sedan och knallade till Apoteket. Eftersom hälarna skavde så passade jag på att köpa leukoplast!

Frön är kul, men dom jag ville ha fanns inte i centrum, så då blev jag uppmanad att ta mig ut till Kungsängens industriområde för att besöka Lantmanna. Och javisst, där fanns dom.

Och när jag ändå var i farten så passade en liten upptäcksfärd av dessa trakter bra!

Ungefär då började blodsockret sjunka, så jag köpte en liter jordgubbar och styrde stegen mot slottsbacken. Där hittade jag en skylt med en uppmaning att ringa Uppsala Konstmuseum för att få en inspelad bakgrundshistoria till konstverket 'fundament'. Nässlor fanns det där med, kanske går och plockar sedan, för nässelsoppa ska vara nyttigt vill jag minnas!Klockan halv sex stapplar jag in på rummet med ryggsäcken full av prylar
och ett stort leende på läpparna
- vad underbar Uppsala kan vara en majeftermiddag!

Inspirationen har återvänt

Kategori: Malin i köket

...eller den har väl aldrig varit försvunnen. Men i tider färgade av extas och ibland stress är det lätt att inspirationen hamnar i kläm.

De senaste dagarna har jag lagat spännande mat som aldrig förr. Jag kånkade hem 900 kr mat från ica maxi i onsdags och har sedan dess lagat couscoussallad med färsk spenat och marinerad aubergine, Champinjonpaj med tofu och spenat, frallor bakade på dinkel och morot osv.

Igår hivade jag upp min fjällräven kånken på ryggen och styrde stegen mot Vaksala (uttalas Vacksala) torg för klassisk torghandel. Färska jordgubbar, honungsmelon, vindruvor och valnötter därifrån blev sedan en fruktsallad att äta tillsammans med Lisa och Ida framför Eurovision Song Contest. En fin begagnad kaffekvarn i trä med vev köpte jag också på torget - och vilket kaffe det blir sedan! Mmm!

Jag har börjat fundera på vad för sommarplagg jag vill sy nu i dagarna. Jag gick till och med till stadsbiblioteket för att låna några nummer av "Allt om handarbete". Funderar på några trikåtoppar, ett par jeansshorts och ett par luftiga snickarbyxor i lin/viscoseblandning!

Nu alldeles strax (så fort jag kokat klart mitt stora bönkok) ska vi ett gäng till Kungsängen för att ha picnic i gräset bredvid de fridlysta Kungsängsliljorna, tillika Upplands landskapsblomma!

Adjö till en kär vän..

Kategori: Malin i köket

Det var inte så här det skulle sluta..

Du var alltid så sur.

Jag har inte vårdat vår relation så väl som jag borde, förlåt!

Vi har inte umgåtts så ofta som vi borde, det har varit så mycket annat. Skola, spex...

På sista tiden har du varit så frän mot mig så fort jag närmat mig.

Du är bortom all räddning, det finns inget som kan ändra vad som hände.

Våra långhelger tillsammans, jag saknar dem redan. Heta stunder, men sedan slöt du alltid in dig i din hårda svarta skorpa.

Jag tog brödkniven som sista utväg. Jag var tvungen tillslut.

Det är så tomt i kylskåpen numera, på vår hylla.

Farväl kära surdeg, jag kommer aldrig ångra att vi försökte!

En spexproduktion, från insidan

Kategori: Festligheter

Så sitter jag här. I mitt äntligen städade rum. Sysslolös. Vad ska jag ta vägen med all tid som är över nu, sedan forsränningen och spexproduktionen är över?

Nä, självklart är det inga problem att fylla ut tiden. Jag har till och med märkt att timmarna rullar förbi på ett riktigt behagligt sätt av att bara sitta stilla i soffan, med en kaffemugg och utsikt över blommande häggar. Ligga på rygg bland soffkuddarna och bara fundera och analysera allt studentikost jag varit med om under denna termin - och jag blir så stolt!
Spexet. Imorse kl 04 tog det slut för denna gång, (för nog ska jag se till att vara engagerad fler år!) då cyklade jag hemåt samtidigt som det ljusnade ute. Natten utgjordes av ett enda jättestort kramkalas då alla i produktionen skulle tacka varandra, lyckönska varandra (och även kyssa varandra, men ingen kärlekshistoria rörde mig).

Tre föreställningar har spelats i helgen, för sammanlagt ca 1000 personer - utsålt dessutom! Jag såg på två av dem, ropade OMSTART på de ställen jag visste att skådespelarna hade något riktigt lurigt på lut. Givetvis blev resultatet succé när Johan Söderlind a.k.a. Fru Jansson visade sina StayUps-strumpbyxor! Och givetvis fungerade mina stämband riktigt dåligt efteråt. Men ROLIGT var det! Och publiken skrattade och tjöt, och var såå nöjda efteråt trots att allsammans tog 3 h och 41 min (istället för 3 h jämt)!

Och scenkostymerna! En knapp som lossnade var det värsta som hände, och det var inte ens under en föreställning! Jag har sytt (tillsammans med min sygrupp) hembiträdesklänning, förkläde, kockmössa, pumpadräkt, jacka, byxor, axelhölster, kroppsdelar, mitella, prästkrage, kjol, blus, benvärmare, biodlarhatt mm! En blandad kompott kan man säga! Klockrent 80-talsmode, med axelvaddar, jeansjacka, benvärmare, bodys, dubbelknäppta kavajer, polotröja, pumps och uppkavlade kavajärmar!

Två SÄPO-agenter, Cia Pia och 52, utklädda till sockerbagare.


Hembiträdet sjunger "Allt jag nå'nsin önskat mig, är att bli en helt okej, och vanlig tjej" till tonerna av Chicago - Hart To Say I'm Sorry.

Och på köpet få min nuna i proglambladet och "Medverkande: Symäster - Malin Ullberg".
Och backstagepass!


Sedan februari har jag jobbat flitigt, och det har varit lagom arbetssamt, mest roligt!

Nu ska jag dra på mig min nya collegetröja med trycket "Ett TekNat Spex" och höra om inte Rasmus är sugen på en prommis!

Jag vet vad jag ska önska mig i födelsedagspresent!

Kategori: Vardag

Sommarläger Piteå Ridklubb 2009

4-5 augusti -09 


Hoppläger häst/ponny

Instruktör : Marie Viklund

60 cm - LB. 2 ridpass / dag.

Måndag 9.00 - tisdag 15.00

Hoppning, markarbete, uteritt, teori m.m.

Alla får var sin sköthäst. Avslutning med hopptävling.

Lunch och en fika per dag ingår

Pris : 800 kr

Jag skulle säkert garanterat vara äldst i gruppen, men vad gör väl det? Jag vill RIDA! Har klappat en enda häst sedan jag flyttade hit - abstinens?

Det vankas vårbal

Kategori: Festligheter

... och spexpremiär förstås!

Den 23:e maj har alla tretton nationer vårbal! Om allt går som jag tänkt så ska jag finna en stilig karl innehavandes frack samt köa för biljetter till Göteborgs nations vårbal, som ska vara bra har jag hört! Ska bli riktigt roligt att få damma av sidenklänningen och locka håret detta år också!

Regn och rusk

Kategori: Vardag

Nu är jag tillbaka på bloggen! Veckorna efter påsk har varit såväl (väldigt) hektiska såväl som inneållsrika och roliga! Utmärker sig gör självklart forsränningen med allt vad det innebar! Imorse möttes jag av en notis om valborgsfirande i branchtidningen Ny Teknik - med våran flotte (och krasch givetis) som enda bild! Nice!

Men nu på lördag har SPEXET premiär och därför är det bråda tider för mig i egenskap av symäster! Många småsaker ska fixas på kort tid, och min erfarenhet är att sömnad nattetid inte är att föredra. Strax innan midnatt igår sydde jag mig i ringfingret med symaskin?! Nålen gick av omedelbart, men när jag tittade närmare på den kunde jag konstatera att den böjts ordentligt på mitten innan den brast! En trasig nagel och ett mindre sticksår blev konsekvenserna!

Annars rullar livet på som vanligt. Jag borde städa, jag cyklar på mjuka däck eftersom jag inte orkar ta fram pumpen, spöregn och stora hagel piskade mig i ansiktet på väg hem från skolan, körsbärsträden har blommat över osv.

Om en månad har jag skrivit min sista tenta för den här terminen, så kanske sitter jag på tåget påväg mot nordligare breddgrader då? Det ska bli riktigt skönt att komma hem faktiskt, kanske längtar jag efter att bli ompysslad och 'matad' efter denna hektiska månad? Jag längtar efter ett jobb där man är ledig på sin fritid och badsjöar på cykelavstånd, och gamla goa kamrater på cykel/buss/bil-avstånd!

So long!

Vad dom egentligen sjunger i Carmina Burana - O Fortuna

Kategori: Vardag

Sista April i Uppsala

Kategori: Festligheter