Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Jordnära studier - markkemi och markbiologi

Kategori: Vardag


Elin och Rasmus vid titreringsapparaten! Försöket gick ut på att blanda jordprover med olika sorters kolhydrater och undersöka hur mikroorganismernas koldioxidrespiration ändras över tid.


Livet går sin gilla gång. Jag cyklar fram och tillbaka mellan lägenheten, SLU, Ångström, Snerike nation och kompisar på olika håll i stan. Ibland snöar det massor, ibland är det kallt. Ibland svär jag över att vi har obligatoriska moment ute på Ultuna kl 8.00 en måndag, och det är snöstorm, ibland är det riktigt trevligt att rulla fram på cykelvägarna. Det är som vanligt helt enkelt!

Denna veckan har jag haft rätt fullt upp. Labförberedelser för vår åttatimmarslab i reglerteknik på måndag, inlämningsuppgift i samma ämne, markbiologilab (bilden ovan), datorlab i markkemi, en arbetsdag i Vallentuna som studentinformatör idag och så körsjungning, ansökningsskrivande till diverse sommarjobb och jobbigast av allt; tentaplugg inför markkemitentan imorgon.

Tenta. Ångest. Undertryckt panik. Det får gå som det går helt enkelt, och direkt efteråt belönas jag ju med helg! Lördag till söndag ska jag iväg på körinternat med min nationskör, på hemlig ort - spännande ska det bli!

Det är en bra dag när...

Kategori: Vardag


... när föreläsningsanteckningarna ser ut så här efter en föreläsning i Reglerteknik, och jag tycker att det låter som en baggis!


"Bestäm tillståndsåterkoppling sådan att slutna systemets poler hamnar i) -3 och -5, ii) -10 och -15" (Klicka för större bild)


... när tentan i markkemi på fredag känns som någonting jag kan klara av!


... när jag får ett vykort hela vägen från Svalbard!


... när det snöar ymnigt utanför mitt fönster och jag inte måste gå ut


... när jag minns att det är exakt ett år sedan jag satt på flyget mot Nya Zeeland


... när jag känner för att blogga, äntligen!