Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Jullov i Norrbotten, del Fyra

Kategori: Jullov

Vilken jul det har varit! För en gångs skull har jag fått allt jag önskat mig i julklapp! Till och med ullstrumporna! Så nu hoppas jag att någon vill åka långfärdskridskor på Ekoln med mig!

Lördagkvällen var det fest igen, Emelie 19 år! Hon och Kristina fick varsin w-kalender i födelsedagspresent, och vilken succé sen! Alla mina gamla vänner fån gymnasiet var där, och vi föll in i alla gamla samtalsämnen på en gång!Födelsedagsbarnet Emelie, Linn och Kristina!

Söndag förmiddag rattar jag bilen mot Nybyn för att ta en ridtur i skogen. Emelie och jag har tillbringat många långa timmar på hästryggen tillsammans genom åren, men detta kändes ändå lite speciellt då jag inte ridit på sju månader! Hästarna vi red på var syskonens Sandbergs två skimlar Carando och Pina Colada. Hästarna är dessutom halvsyskon! Riktigt, riktigt härligt!

  
Emelie som pysslar om Carandos ben till vänster, och mitt vrålåk Pina till höger!

Jullov i Norrbotten, del Tre

Kategori: Jullov

Men tro inte att allt jag gör handlar om snö och skidåkning. Nej! På juldagen så tog jag först av allt en långpromenad (förstås) med vovven längs en mördande vacker solnedgång speglad på pärlemorskimrande snö.... Lätt att bli poetisk...

Efter middagsbjudning hos morfar och mormor tog jag bilen och drog in till stan för party party! Bilkörningen var faktiskt oväntat oläskig med tanke på att jag kört väääldigt lite bil i höst, och absolut inget i vinterföre! Kvällens stora händelse var After X-mas på Norrmalmia! 900 förköpsbiljetter sålda, så det var en rätt stor grej! Men 150 kr för biljetten plus 20 för garderob var nästan pinsamt dyrt, i alla fall jämfört med glada studentlivets priser!

Men vilket fall blev det en riktigt höjdarkväll, och framför allt en hemvändarkväll. För jag tror alla gamla klasskompisar jag någonsin haft var där, och Lotta! OMY var där och tog vimmelbilder modell seriös, jag och Lotta fastnade på en!Jullov i Norrbotten, del Två

Kategori: Jullov

Självaste julafton!
Iklädd mammas norrbottensdräkt dansar jag genom vinterlandskapet!

  Mitt kvarter i eftermiddagssol..


Och så här ser vårt hus ut!

Jullov i Norrbotten, del Ett

Kategori: Jullov

Här kommer nu första delen i vinterföljetongen "Jullov i Norrbotten" som är avsett för eventuella sörlänningar som följer denna blogg!Del Ett:

Vad gör man på "da´n före doppareda´n" när man bor i Norrbotten? Jo, man spänner på sig turskidorna och ger sig ut i skogen! (observera att skidåkning inte generellt är något som norrbottningar normalt företar sig, detta nöje är i princip begränsat till Ullbergssläktet)

Här ser ni mig i mitt rätta element, SNÖ!


Vackert som på ett vykort...

Jul, jul, strålande jul...

Kategori: Festligheter

ÄNTLIGEN!! Jag är nu 10% civilingenjör!

Tentorna är avklarade, (blir det omtenta så är inte det förrän till påsk) och äntligen får julstämningen infinna sig på riktigt!
Vi har nu firat denna storslagna händelse i dagarna två, med stor klassfest på torsdag kvällen och med juläppelpajmys hos mig på fredagkvällen. Idag har jag strosat runt på stan och letat julklappar, samt fikat med en liten skara klasskompisar på "HUGOs Kaffe".

JAG KOMMER SAKNA ER!!


Klart alla är glada när man precis fått jullov! Här syns Lina, Emelie, Håkan, Ida och Emil!

Vill även berätta vilket enastående fynd jag gjorde på myrorna igår! Skor har jag bekymrat mig över ett bra tag nu, jag har inte haft några fotvänliga kängor att promenera i. Och vad finner jag på second hand, om inte ett par sprillans nya Northbrook skinnkängor! 125kr, och 10% studentrabatt på det, var ett väldigt sympatiskt pris!

Intervju #2

Kategori: Vardag

Denna tisdag förmiddag har jag tillbringat på intervju nr. 2! Jag traskade iväg mot UNIONENs lokaler i centrum (unionen är ett av de tre fackförbund som sammarbetar genom TRIA) för att ha min anställningsintervju. Sandra och Emelie hette de som frågade ut mig. Dom hade noggrant läst igenom mitt CV och mitt personliga brev som jag skickade in i söndags, och dom hade många bra frågor att ställa! Jag fick en kaffekopp och sen tog själva intervjun 50 minuter!

Det kändes bra och dom hör av sig i början på januari, hoppas, hoppas!!
Nu ska jag tvätta, akut brist på underkläder....

Komplettering till önskelistan!:
 - Ett par fina (fjäll- och pjäxvärdiga) ullstrumpor!

Inget forskå

Kategori: Tentaångest

Det blev inget Forskå för mig detta år, så jag tänker sikta på att vinna själva forsränningen istället! Men däremot blev Anna i min klass KIS och Håkan blev SÄK! Kommer bli bästa forsränningen på år och dar!

Nu har jag precis skrivit kemitentan, jag hoppas på godkänt!

Intervju #1

Kategori: Festligheter

Intervjun för Forskå var verkligen en fullfjädrad anställningsintervu! Jag var kallad söndag kl. 17, och eftersom Håkan var kallad kl 16.30 så slog vi följe dit. Han sökte Säk (säkerhetsansvarig) och jag sökte Pryl (ansvarig för alla prylar och rekvisita), KIS (Kompis I Stan, tar hand om studenter utifrån), Akt (ansvarig för aktivitetsområdet), Start (ansvarig för startområdet) och Mål (motsvarande). De fyra huvudansvariga för forsränningen skötte utfrågningen och jag fick en hel del intressanta frågor:

"Vad skulle du göra om du fick en elefant?" (Jag HAR en elefant, en randig)
"Om du var ett djur, vilket skulle det vara då?" (flatcoated forever)
"Hur klarar du stress?" (Stress? Vad är det? Jag är från Norrland!)
"Vilken är den bästa åkattraktionen på Gröna Lund eller Liseberg?" (Flum Ride! Även om det var 15 år sen jag provade den...)

Och så de sedvanliga förstås "Vem är du Malin?", "Tre positiva egenskaper du har?" o.s.v.

Dom skulle höra av sig redan ikväll, så den som lever får se.
Men på intervjun, jag hade såå roligt!!

Nobelpriset i Kemi 2008

Kategori: Festligheter

Enligt en tradition, som är lika gammal som nobelpriset självt, kommer pristagarna till Uppsala Universitet och håller en presentation av sitt arbete. I år var det pristagarna i kemi och medicin/fysiologi som hade den äran. Klockan halv elva knallade således jag, Rasmus och Håkan till universitetshuset sal 10 för att lyssna på kemipristagarnas framgångar. Emma slöt upp och gjorde oss sällskap!


Först ut var professor Martin Chalfie från USA vars presentation hade titeln "GFP - Lighting up Life?" GFP står för green fluorescent protein och är helt enkelt självlysande gröna proteiner som man säkert kan använda till något nyttigt!

Sedan var det Roger Tsiens tur. Hans titel "Genetically encoded and synthetic molecules for whole-animal and clinical imaging" var aningen tyngre, men så vitt jag vet handlade den också om lysande proteiner som kan användas t.ex. i medicinskt syfte för att hitta cancertumörer!

                    
       Martin Chalfie                              Roger Y. Tsien

Naturvetarbalen

Kategori: Festligheter


"Vad är väl en bal på slottet. Ja, den kan tråkig och trist och alldeles, alldeles underbar"


Udda år arrangeras naturvetarbalen av Uppsala teknolog- och naturvetarkår. 2009 kommer således denna tillställning att hållas. Tro det eller ej, men balen äger faktiskt rum på Uppsala slott!
Undrar vem jag ska bjuda som kavaljer...
Jag kan inflika också att jag ska på anställningsintervju (fast det är ideellt) för Forskå på söndag, jag ska alltså eventuellt vara med och arrangera forsränningen på sista april, ett evenemang som lockar 30 000 åskådare varje år! Håll alla tummar!

"Sus som av vingar..."

Kategori: Festligheter

Aldrig har denna värld skådat ett sådant välkomponerat luciatåg!
En kör med ungefär tjugo skönsjungande teknologer klädda i vita linnen och med klarblå sidenband om livet (kårens färg). Åtta nummer med vacker fyrstämmig sång fyllde Polacksbackens aula där 300 kräsna musikkännare hade samlats dagen till ära. 
Lucia med böljande vackert blont hår var Uppsala teknolog- och naturvetarkårs ordförande Erik Andersson. Inte ett öga torrt!


"Så mörk är natten i midvintertid,
men se då nalkas Lucia.
Han kommer den goda med ljuset hit,
han kommer med hälsning om julefrid.
Han kommer med ljus i sin krona."


Så här vackert var det, jag står näst längst till vänster på kortet

Bakbilder!

Kategori: Malin i köket


Pepparkaksformar från second handaffären, en krona styck!


Bakning är spännande!


Hederlig handknådning!Isac, Rasmus och Lino myser i min soffa!
( En liten parantes, ett gäng sådana här med skidor och stavar eller simfötter hastade förbi på gatan nedanför. Vad i hela?! )

Uppsala, det är här det händer!

Kategori: Malin i köket

Vilken vecka det har varit! Först och främst fick jag tillbaka matteduggan som jag skrev för nån vecka sedan - och jag klarade godkänt! Jag trodde jag hade misslyckats ordentligt, den var så svår att godkäntgränsen sänkts från 12 till 9 poäng, och jag hade klarat den även om gränsen inte hade sänkts!

Sen har jag gjort ett inhopp i Bolibompa, min kompis kände en kompis som behövde studenter till ett barnprogram. Torsdag morgon blev vi filmade och fick svara på en hel massa roliga frågor. "Vad tror du kronprinsessan Viktoria lyssnar på för musik?", "Vad var du rädd för när du var liten?", "Tror du på tomten?". Håll utkik till hösten!

Den sextonde ska jag på anställningsintervjuTria, jobb som studentinformatör för teknisk-naturvetenskapliga fakulteten. Innebär ca 15 timmar i månaden med ganska fria arbetstider och fast lön! Håll tummarna för mig!

I lördags höll en klimatmanifestation i Uppsala, i 13 svenska städer och i 94 länder! Jag, min helggäst Emelie och somliga från mitt program slöt upp och manifesterade i demonstrativt decemberregn! "Vem bryr sig om fastighetsskatten, när Bangladesh ligger under vatten?", "Istället för panik, kollektivtrafik!"

Julbak! Jag och Emelie har skapat fantastiska pepparkakor (Tack mormor för receptet!), god mjukpepparkaka med philadelphiakräm ovanpå och världens härligaste/smidigaste/bästa lussebullsdeg (kan en deg bli så bra?)! Idag har femton personer eller så varit och adventsfikat hos mig i min lilla korridor! Jättemysigt verkligen!

Nu till veckan är det uppladdning inför tentorna som gäller, kemi den femtonde och matematik den artonde! Jag ska ta med mig tjocka klumpen till kurslitteratur och en kaffetermos till beblioteket och plugga någon dag!


"Jag kommer hem igen till jul!"
Ps. Sugen på julmusik? Kolla in Sveriges Radios julradio!

Malins önskelista

Kategori: Vardag

Här kommer den! (Med reservation för eventuella ändringar!)


Önskelista 2008
 

 - Teflonstekpanna med lock

  - Bi-lein schampo

  - Skrivare

  - Innebandyklubba

  - Digital hushållsvåg

  - Långfärdsskridskor (råttefellabindning)

Pepparkakor

Kategori: Malin i köket


Mormor! Jag vill hemskt gärna baka pepparkakor med mina kära syskon och dig! Skulle måndag den 22:a passa kanske? Jag kommer med tåget tidigt på morgonen! Ingen jul utan pepparkaksbak på Brogatan!