Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Bilder från matchen i lördags

Kategori: Rugby


Ja så kan det se ut


Innan en av klungorna, jag syns snett ner till höger om nummer åtta. Position flanker!

Bilder från www.erk.nu

Fint besök

Kategori: Rugby

Igår fick jag besök på skolan av mamma, pappa och vår nya bil! Dagen till ära var jag klädd i full rugbyutrustning då jag, tillsammans med mina lagkamrater, var i full färd att rekrytera nya spelare till laget. Hur lyckosamt det var återstår att se!

I alla fall så fick päronen än kort rundtur inne på Ångström, träffa Lotta, mina klasskamrater, mina lagkamrater, se på flottarna och äta hamburgertallrik. Soligt var det också, om än lite kyligt.

Dagens outfit:
Tröja och shorts - Peveril
Strumpor - RAM
Skor - Adidas

Och så accessoarerna:
Bil - Saab 9.5 2,3t -04
Pappa - privat


Jag tacklar Emil i sumodräkten, något hög tackling är jag böjd att erkänna


Ruben ger kudden en omgång

 

Vårkänslor och grönska på knäna

Kategori: Rugby

Våren är definitivt här! Blommor blommar överallt, träden är fulla av knoppar, gräset på rugbyplanen frodas! På gång i veckan är forsfestivalen där flottarna till forsränningen just nu byggs för fullt inför sista april!

Imorgon kommer folk från rugbylaget till ångström för att ragga nya spelare till laget genom att låta dem lyftas i inkastled, kasta bollar och givetvis tacklas! Kul ska det bli!

Annars är det bilköp på gång, såtillvida att mamms och papps just i detta nu sitter på tåget ner till storschtaan för att köpa en SAAB! Om allt klaffar kommer de och hälsar på mig på skolan och äter lunch där! Hoppas verkligen det, det var ju ett tag sen sist vi sågs!


På träningen ikväll var vi på vår gräsplan igen! Fantastiskt skönt, främst för att en enormt lång och tråkig cykeltur (eller busstur dito) byts ut mot en infinitesimalt (alltså väldigt kort, relativt) liten.

Sedan tycker jag alltid att lite gräs och jord på kläderna och huden är härligt! Otroligt tung och jobbig träning som vanligt, men förstås samtidigt väldigt nyttig och utvecklande. Flåset och musklerna kommer på köpet. Jag upplever just nu en väldigt trevlig utveckling som rugbyspelare (exponentiell?). Sedan jag fått prova på matchspel mot riktiga motståndare, nött mycket på träning och sedan fått praktisera alla nya kunskaper på nya riktiga motståndare, så har min spelförståelse ökat dramatiskt!

Så finns det ju förstås en enorm tillfredsställelse i att få tackla någon riktigt hårt, på helt rätt sätt!

                                                              Grönska på knäna!

Uppsala RFC - Enköping 5-0

Kategori: Rugby

Serieprämiär i allsvenskan, mot semifinalmotståndarna från ifjol. Vi visste att det skulle bli en jämn match.

Inspirerade av biofilmen Invictus, som vi såg tillsammans på bio i fredags kväll, spelade vi så att grästuvorna yrde.

Vi var arton spelklara och spelsugna brudar som kom till fyrisfjädern för att inviga gräsplanen för säsongen. Efter ombyte, uppvärmning och kisspaus var det slutligen dags för avsparken till rugbysäsongen 2010. Min första säsong. Jag startade på bänken och alltmedan minuterna gick och försöken (alltså själva poänggörandet, jmf. touchdown) lyste med sin frånvaro från båda lagen.

Efter ett tag gör Cissi illa knät och går av, Jennie går på. Sedan får Emilia problem med nacken och Emma får gå på. Vid detta laget är det bara jag kvar på sidan av planen, och när Lotta (alltså Lotta Westin, inte Karlsson) får en mindre hjärnskakning så är det slutligen min tur att göra min riktiga rugbypremiär.

Med kanske 30-35 minuter kvar att spela går jag in. Lite piggare än mina jättetrötta lagkamrater. Jag upplever en sällan skådad eufori och trots (eller förhoppningsvis tack vare) mitt något vilsna deltagande på planen lyckas Elisabeth tillslut göra ett försök!

Vi spelar på med bra spel och god kämpaglöd ända in i slutminuterna, och när domaren äntligen blåser av har vi vunnit med fem poäng mot noll! Jag har till och med alla ben på plats, och inga skador förutom lite näsblod!

Galet!

                                    Så här skulle min motsvarande South Park-figur sett ut!

W gör studiebesök på Stabby Gård

Kategori: Vardag

Under onsdagen trotsade vi aprilvädret och for till Stabby Gård, i närheten av Uppsala-Näs kyrka, för ett studiebesök på en ekologisk mjölkgård.

Bonden lotsade runt oss bland fåren, hästarna, de 180 mjölkkorna och traktorerna, och svarade gladeligen på frågorna (av vilka jag nog stod för 75%).


De hade tio hästar på gården, som man kan hyra eller rida ut på långritt tillsammans med!


Skor skyddas mot allsköns dynga


Höjdpunkten förstås!
Nyfiken komule gnuggar nästan linsen på kameran


Vad är det med djurbarn egentligen? Får man verkligen vara så fin?

Vintern rasat ut bland våra fjällar

Kategori: Vardag


Vår och krokusar i slottsbacken

Dobbspår här och var på kroppen

Kategori: Rugby

Igår hände en stor grej.
En händelse jag sett fram emot sedan augusti.
Med känsla av skräckblandad förtjusning.

MIN FÖRSTA RUGBYMATCH!

Så igår var det äntligen dags! Rustad till tänderna (alltså tandskydd) och med huvudet fullt av calls, ruck, maul, scrum, flash, hit, och uppmaningar såsom: "Se till att alltid springa, aldrig gå", "Gå in lågt!" och "Ligger de i vägen, kliv över! Kliv på dem om du måste" åkte jag tillsammans med mitt lag till Norrköping för att spela träningsmatch mot deras lag Trojan. På gräs i strålande väder.

Jag fick testa på "klunga" för första gången. Andra led. Trångt, spännande och fruktansvärt påfrestande för en massa muskler. Tänk benböj med skivstång på axlarna. Fast på tå, i horisontellt läge med kraften från åtta motspelar på axlarna. Och så trångt att mina öron fortfarande gör ont, och att mina kinder fortfarande är svullna och röda.


Detta är en klunga (dock ej från matchen igår)

Matchen flyger förbi, jag upplever en stor dos eufori och mycket mindre skräck än vad jag hade räknat med. Jag får spela 60 av matchens 80 minuter och känner mig som en hjälte när jag är klar. Dobbspår på vänsterhanden och i pannan. Ett redigt blåmärke på smalbenet och ett oräkneligt antal mindre. Men allra värst är ändå träningsvärken som jag brottas med idag. Axlar, överarmar, nacke, hals, käkar, rygg, mage, framsida lår, smalbenen (?) och utidan av höfterna.

Euforisk - Javisst!
Om vi vann matchen? Nej.

Nu barn, ska vi ta det lugnt...

Kategori: Sport och friluftsliv

... och njuta av fjällvärlden!

♦ ♦ ♦

Kvikkjokk - Pårte - Aktse - Sitojaure - Saltoluokta
2010


Banprofil (i vanlig ordning baklänges,
som så ofta när det gäller riktigt långa lopp)Ögonblicket innan start. Stämningen är på topp, alla är redo att kasta sig ut i terrängen på detta tuffa åttamilalopp.Ajaj, äldsten lyckades inte riktigt med fästet och får stanna till för omvallning.Tuff backstrid ute på TjaktjajauremagasinetI stridens hetta..Otroligt branta Aktsebacken kläms i ett svepRafflande utförslöpa ned mot SitojaureDrickakontroll i backenUnge herrn skaffar sig ett försprång ute på sjönUnga fröken kämpar på för att hinna ikapp efter drickalangningenMålfoto krävs i den halsbrytande slutspurten! Emil vinner tillslut med en fotlängd.