Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Nu så!

Kategori: Mitt hem

Äntligen har jag fått in den nya sladden i datorn och fått igång nätverket! Så kommer här en redogörelse för en ytterst händelserik helg:

 - Fredag
Riktigt ruggigt väder idag, första snön men mest riktigt kallt regn i styv motvind! Men dagens höjdpunkt är ju förstås att jag får mina nya nycklar i handen, och kika in i mitt nya hem för första gången! 15,5 kvadrat, ljusaprikosa tapeter och två stora fönster!
   Medan jag väntar på att mamma ska landa på Arlanda och ta sig till Uppsala drar jag på maskeradparty a la halloween hos Emma i Eriksberg. Aldrig har leken djungeltelegraften varit så rolig! Efter tio nån gång styr jag cykeln mot station (vädret är betydligt mildare nu) och hittar mor! Vi äter surdegsbröd till kvällsmat och orkar sen med att kika på rummet och bära dit mitt porslin.


 - Lördag
Upp klockan nio för att baka en rejäl sats äppelpaj (2 kg äpplen och massor med vaniljvisp) till min inbjudna flytthjälp.
Klockan tolv börjar mina snälla klasskamrater (+ Emelies Kristoffer) droppa in och fika. Sjutton stycken kommer och flytten är i hamn på 45 minuter! Tack Tack Tack!!
Jag och mamma behöver inte lyfta en pinal, vi bara pekar. När alla sedan gått blir jag och mamma så trötta att vi köper pizza och slappar ett slag! Men min bokhylla lyckas vi banka ihop, även om bara punkterna 1-2 och 14-15 finns på beskrivningen!


 - Söndag
Lite lugnare denna dag, men stiger ändå upp nio för att hinna få något uträttat. Vi börjar med en promenad i stadsskogen! Idag är det städning i gamla rummet och uppstrukturering av det nya som gäller. Men vi hinner även med att fika på Kafferummet Storken tillsammans med mammas kollega Barbro som råkar befinna sig i Uppsala! Rummet börjar ta form nu! I brist på extramadrass delar jag och mamma min 120 breda säng!


 - Måndag
I som i IKEA idag. Fast först står jag ut med två timmar stökiometri (kemi alltså) och fyra timmar linjär algebra (10 sidor anteckningar). Vi hyr en Toyota Yaris på statoil där jag har inflyttningsrabatt och styr kosan mot Boländerna där IKEA ligger. Jag är klockren som kartläsare och mamma är klockren som chaufför! Första anhalten blir dock Röda korset där jag fyndar 20 fina trägalgar för 40 kr!
På ikea handlar jag (jo jag betalar själv) bl.a en stol, sopkorg, täcken, kuddar, spegel belysning av diverse slag och en massa annat nödvändigt. Hamnar runt tusenlappen. Mamma bjuder som lovat, på en bäddmadrass till min säng.
Väl hemma packar vi upp alla prylar, tänder alla fina lampor (lågenergi givetvis) och (jag) skruvar ihop stolen! Resultatet är imponerande mysigt!


 - Tisdag
Det blir en kompletterande tur till Ikea idag. Lite fler kuddskydd, två fina krukväxter och en lampa. En sladd till nätverket hittar jag på OnOff och rejäl luftmadrass med pump köper jag på Jysk. Sen rusar jag till skolan för att hinna på luciaövningen och tisdagsfikat. Sen är det bara att lämna tillbaka hyrbilen och vinka av mor på stationen - men vi syns ju på fredag igen!

Bilder i massor på mitt nya kyffe kommer såsmåningom!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: