Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

På besök i Norrland

Kategori: Vardag

" - Oj, ska du ända hem till Norrland!" Utbrast en av mina kamrater när jag på fredageftermiddagen smet tidigare från matteföreläsningen för att hinna med flyget. Norrland är ett ord jag väldigt sällan använder och därför känns det lite märkligt att säga att jag bor i Norrland (jag menar, Gävle är lika mycket Norrland!)

Vilket fall så lyckas jag ta mig ut till Arlanda med buss 801, eftersom jag bokat och checkat in via internet, och dessutom är bagagelös, så knallar jag rätt in, drar mitt VISA i gaten och slår mig ner i planet. Ett under att det fungerar!

Mamma och Snorken möter mig på Kallax (och pratar hon inte lite grövre norrländska än vanligt?) och så åker jag till mitt andra hem! Eftersom det är fredagkväll passar jag på att fara och fika på blåset, många förvånade (men älskvärda) blickar möter mig. Kul att träffa Lotta, Emmy, Oskar, Fia och alla igen! Mats Blomkvist förklarar hur en theremin fungerar (ni vet instrumentet som spelar titelmelodin till Morden i Midsomer) och jag bara nickar!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lördag börjar på bästa tänkbara sätt, en hund i fotändan och frukost på sängen serverad av pappa! Sen fortsätter det bara, för jag bjuder in mig hos morfar och mormor och får körsbärspaj och kaffe (tänk att sånt kan vara gratis för en gångs skull!) Jag visar alla mina bilder från recceveckorna och inser bara mer och mer hur bra det var! Farfar och farmor kommer förbi backgårdsvägen så dem får jag också träffa!

Fiffig som jag är kommer jag på att jag kan baka kakor som jag kan ta med mig ner sen (inga kostnader för ingredienserna) så det blir min favoritkaka; schackrutor! Äppelpaj gör jag också, bakad på mina sju egenodlade äpplen! Denna paj får Linn, Anna och Kristina smaka när de kommer och hälsar på på kvällen. VI pratar om livet och universiteten och det känns nästan som förr!

Tack för uppvaktningen, lasagnen, tack att du diskade efter oss pappa och tack för att jag har ett hem att komma till!

Kommentarer

 • pappa o mamma säger:

  You´re welcome, det var kul att du var hemma en helg, vi tycker nog att vi har en ganska mysig dotter som vi gärna njuter av!

  2008-09-22 | 21:47:42
 • Lotta säger:

  Det var jättekul att träffa dig åxå Malin! Söt kommentar från mor och far åxå =P

  2008-09-23 | 18:56:25
  Bloggadress: http://lottabakar.blogg.se/

Kommentera inlägget här: