Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Inspirationen har återvänt

Kategori: Malin i köket

...eller den har väl aldrig varit försvunnen. Men i tider färgade av extas och ibland stress är det lätt att inspirationen hamnar i kläm.

De senaste dagarna har jag lagat spännande mat som aldrig förr. Jag kånkade hem 900 kr mat från ica maxi i onsdags och har sedan dess lagat couscoussallad med färsk spenat och marinerad aubergine, Champinjonpaj med tofu och spenat, frallor bakade på dinkel och morot osv.

Igår hivade jag upp min fjällräven kånken på ryggen och styrde stegen mot Vaksala (uttalas Vacksala) torg för klassisk torghandel. Färska jordgubbar, honungsmelon, vindruvor och valnötter därifrån blev sedan en fruktsallad att äta tillsammans med Lisa och Ida framför Eurovision Song Contest. En fin begagnad kaffekvarn i trä med vev köpte jag också på torget - och vilket kaffe det blir sedan! Mmm!

Jag har börjat fundera på vad för sommarplagg jag vill sy nu i dagarna. Jag gick till och med till stadsbiblioteket för att låna några nummer av "Allt om handarbete". Funderar på några trikåtoppar, ett par jeansshorts och ett par luftiga snickarbyxor i lin/viscoseblandning!

Nu alldeles strax (så fort jag kokat klart mitt stora bönkok) ska vi ett gäng till Kungsängen för att ha picnic i gräset bredvid de fridlysta Kungsängsliljorna, tillika Upplands landskapsblomma!

Kommentarer

  • sofia wiklund säger:

    hej. jag använder ett program som heter picasa 3. går att ladda hem, sök bara på google så hittar du det. :)

    2009-05-18 | 16:53:01
    Bloggadress: http://ssofiawiklund.blogg.se/

Kommentera inlägget här: