Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Malin på strövtåg

Kategori: Vardag

Jag slutade efter lunch idag. Solen sken och jag var på gott humör, så jag tänkte ta vägen som går längs ån hem. Men så passerade jag stadsträdgården och blev så inspirerad av alla väldoftande träd, buskar och blommor att jag styrde stegen mot botaniska trädgården.

Men på väg dit passerade jag Akademiska sjukhuset och kom på att blodgivning är bra. Så jag knallade in på blodcentralen, de skickade efter mina papper från Pite lasarett och sen så blev jag stucken och tömd på blod! En fin t-shirt med texten 'blodgivare' i ekologisk/fairtradebomull, ett anteckningsblock, en pin och fika fick på köpet!

Sen kom jag på att jag behövde en bikini inför sommaren, stadium hade rea så jag fyndade en helt okej kreation för 58kr!

'Och alla dessa fästingar (tacka vet jag norrbotten!), en fästingplockare vore ju fint' tänkte jag sedan och knallade till Apoteket. Eftersom hälarna skavde så passade jag på att köpa leukoplast!

Frön är kul, men dom jag ville ha fanns inte i centrum, så då blev jag uppmanad att ta mig ut till Kungsängens industriområde för att besöka Lantmanna. Och javisst, där fanns dom.

Och när jag ändå var i farten så passade en liten upptäcksfärd av dessa trakter bra!

Ungefär då började blodsockret sjunka, så jag köpte en liter jordgubbar och styrde stegen mot slottsbacken. Där hittade jag en skylt med en uppmaning att ringa Uppsala Konstmuseum för att få en inspelad bakgrundshistoria till konstverket 'fundament'. Nässlor fanns det där med, kanske går och plockar sedan, för nässelsoppa ska vara nyttigt vill jag minnas!Klockan halv sex stapplar jag in på rummet med ryggsäcken full av prylar
och ett stort leende på läpparna
- vad underbar Uppsala kan vara en majeftermiddag!

Kommentarer

  • onkel säger:

    jaaa du Malin, du e väldigt inspirativ i dina skrivningar!!!!!!!!!!!

    2009-05-29 | 00:42:40

Kommentera inlägget här: