Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

I'm in Australia!

Kategori: New Zealand

Det har varit en tuff helg. Natten mellan fredag och lördag sov jag dåligt, knappt något alls. Funderade för mycket på flytt, packning, biljetter och glaciärtenta för att kunna sova. Lördagen handlade om precis allt det där jag ältat under natten; flytt, packning, biljetter och glaciärtenta. Lördagsnatten spenderade jag ju på flygplatsen, och jag lyckades faktiskt nicka till en, två timmar strax innan flygplatsen öppnade klockan 04.
Incheckning, bagageinlämning, säkerhetskontroll, boarding, flygning och ytterligare en säkerhetskontroll gick fint, vi var till och med tidiga till Melbourne!

Känslan av att kliva ut från flygplatsen, ut i ett annat väldigt varm land, var väldigt lik den jag hade när jag klev ut från Auckland Airport i februari - smått förvirrad och väldigt svettig that is! Tog en shuttle in till city fram till mitt påtänkta vandrarhem - som visade sig vara fullbokat! Lyckligtvis fick jag en säng på vandrarhemmet tvärs över vägen efter lite väntan.

Jag var så trött att ögonen gick i kors, men jag tyckte det var lite fånigt att vara jetlaggad efter en flygning med två timmars tidsskillnad så jag siktade på att hålla mig vaken hela dagen.Jag traskade in mot city som var varmt men mulet och konstaterade att jag verkligen hamnat i en storstad (tre miljoner eller så, men allt är väl egentligen stort i jämförelse med NZ). Söndag klockan tolv och staden fullkomligt vimlade av folk! Shoppingkvarteren sträckte ut sig över en stort område, och måste vara en dröm för vem som helst som gillar att shoppa. Jag var för stunden mer intresserad av kaffe och matvaror än kläder och skor. Klockan sex gav jag efter för tröttheten och sov 14-15 timmar i sträck i ett försök att bli av med sömnskulden.

Imorse kändes livet väldigt mycket lättare! Frukost och sen spårvagn(!) ut till en strandförort vid namn St Kilda, känt för sin strand, bohemiska atmosfär och galna utbud av bagerier. Jag strosade runt ett par timmar och fikade på ett av bagerierna innan jag tog spårvagnen tillbaka mot stan vidare till en stadsdel på andra sidan stan. Massa sjyssta gator och saker att titta på, men mina fötter sa till slut ifrån.

Så nu sitter jag här i loungen på King Street Backpackers, mätt och belåten och bloggar! Jag försöker lista ut vad jag ska hitta på imorgon. Stanna en dag till i Melbourne eller ge mig av norrut? Återstår att se!

Fiskare på piren i St Kilda

St Kilda Beach - NAJS!

Kaffe på trevligt bageri i St Kilda

Affär med endast babushkas! Nog är det en storstad alltid!


Alla julprylar känns så malplacerade i sommarvärmen!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: