HejPappa blir matblogg för en dag
Kategori: Malin i köket
Det kan vara den mest välsmakande rätt jag någonsin lagat, så jag tänker dela med mig av framgångsreceptet, varvat med fina bilder - i sann matbloggsanda!
Matstilleben.
Steg 1, koka buljong
Fiskrens (ryggrad, fenor, huvud - EJ inälvor)
Gul lök
Vitlöksklyfta
Några hela pepparkorn
Lagerblad
Rivet citronskal
Salt
En rejäl klick smör
Lägg alltsammans i rejäl gryta, slå på kallvatten så att det täcker och koka upp. Koka sisådär 10 minuter, tills köttet på benen är mjukt och lossnar lätt. Ta då upp renset och pilla loss allt kött. Lägg allt kött i en skål som går in i kylen en stund. Hiva tillbaks benen i grytan och koka kraftigt utan lock i en trettio minuter eller så. Sila i trådsil och släng benen och allt annat som fastnar i silen!
Bujong på gång!
Steg 2, soppan
Fiskbuljong (från steg 1 givetvis)
Purjo
Morot
Broccoli
Rejält med smör
Fiskköttet från steg 1.
Grädde (3dl eller mer)
Citronsaft
Paprikapulver
Svartpeppar
Lite grön currypaste
Gurkmeja
Salt
Fräs currypaste och paprikapulver i smöret, sen i med grovhackade grönsaker och fräs en stund. På med fiskbuljongen. Koka 15 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka. Lägg i fisken, häll på grädden och smaksätt med cironsaft, peppar, salt och eventuellt mer currypaste och paprika. Koka ihop någon minut.
Servera!
Fiskbuljongen!
Soppgrönsaker - anything goes!
Det regnar ute, men vad gör väl det?
Vansinnigt gott, och BILLIGT!