Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

En vecka i Uppsala, livet är gott!

Kategori: Vardag

Så; dags för uppdatering!

Lägenheten:

Jag klev av tåget i uppsala, nästan i tid, halv tolv på söndagsförmiddagen. Större delen av dagen gick åt till att göra lägenheten beboelig. Viktor har bott här i tolv månader, och han har sett efter lägenheterna och möblerna väl. Men alla mina prylar och kläder har legat i kartonger i ett förråd hela året och dessa behövde packas upp. Ett väldans slitgöra, men utan någon tidspress så kunde jag göra det i maklig takt och då blev det inte så farligt jobbigt i slutändan.

I nästan ett helt år har jag bott mer eller mindre i min ryggsäck, det vill säga att jag inte kunde äga just något mer än vad jag kunde tänka mig bära på ryggen. Det har varit bra för materialisten inuti mig (som existerar, hur mycket jag än vill förneka det) och jag har fått motivera för mig själv, varför jag skulle behålla en viss pryl. Nu när jag kom hem gorde jag detsamma med alla mina prylar och kläder när dessa skulle förflyttas från kartonger och påsar in i garderoberna. Några enkla får man ställa sig, beroende på vad det är för slags pryl. 'Kommer jag vilja använda denna igen?', '(För plagg) Kan jag fortfarande få på mig denna?', 'Skulle jag sakna denna om jag slänger/ger bort den?' osv.

Allt som inte uppfyllde behålla-kriterierna, och som var helt och rent skänktes bort till välgörenhet, och allt som var bortom räddning slängdes bort. Såå skönt att inse att garderoben var luftig efter att tre sopsäckar gått till klädinsamlingen och en i soporna.

Skolan:
Jag läser för tillfället två kurser; Reglerteknik I och markvetenskap. Måndagar och tisdagar är vi på Ångström, och resten av veckan spenderas i nya fina lokaler ute på Ultuna. Det är inga enkla kurser, men jag är rätt motiverad, och schemat lämnar utrymme för fritid lite nu och då.

Kvällskul:
Att byta ett galet backpackerliv mot vardag i Uppsala är inte helt smärtfritt, men det är otroligt skönt att ha en lägenhet som är bara min och att ha vänner som känner mig väl är ovärderligt! Var jag än vänder mig är det folk som ger mig en innerlig kram, säger att det är såå kul att se mig igen och säger att jag är oförskämt brun - jag kan vara lycklig för mindre! Faktiskt har jag varit så glad och lycklig den senaste veckan att det har gränsat till euforisk!

I torsdags hade jag säsongens första rugbyträning, på konstgräs utomhus i Sävja. Sprinta och kasta bollar är kul! Och imorgon är första körrepet för terminen, med ny dirigent som jag är lite nyfiken på!

CouchSurfing:
En stor och avgörande del av mitt resande har bestått av möten med människor. Öppensinnade främlingar med andra historier att berätta än mina uppsalavänner. Jag insåg att detta var något jag skulle sakna och registrerade därför en ledig soffa på CouchSurfing.org. CouchSurfing är ett världsomspännande nätverk som går ut på att man söker folk med lediga soffor på en ort någonstans i världen, man väljer ut en person vars boendesituation verkar trevlig och skickar sedan en soff-förfrågan.

Jag registrerade min lediga soffa i tisdags, köpte en madrass i onsdags (för min tvåsitssoffa är alltför obekväm) och min första soffsurfare anlände i fredags! Han var ursprungligen från Wyoming, USA men bodde nu i Estland (som han alldeles kärat ned sig i) och var på väg mot Åre med mellanlandning i Uppsala. Vi lagade mat, genomled ett strömavbrott, träffade mina vänner, gick på studentnation, testade lördagsfika på nation och såg på film. Jättetrevligt, och jag fullkomligt njöt av att få pladdra på engelska med en utländsk främling igen. Som att backpacka, men utan att behöva lämna min lägenhet!

Sammanfattning:
Jag har det bra! Och idag har det dessutom kommit en massa snö!


Uppsala domkyrka, sett från Gunillaklockan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: