Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Konsten att 'ha ett liv'

Kategori: På odlingslotten

Vi studenter brukar säga till varandra, sådär lite skämtsamt, när plugget är som värst
- "Tänk om man hade tid att ha ett liv också".
Maj är i min värld en månad av kluvenhet. Skolan ångar på, upploppet innan sommaren. Saker som måste fixas, göras och pluggas tornar upp sig på hög. Samtidigt är våren så vacker, solen så skön, kvällspromenaderna så härliga och grillfesterna så många. Och egentligen har jag inte tid att göra där sakerna som jag vill göra. Det dåliga samvetet finns alltid där. "Jag borde egentligen inte..." Samtidigt vill jag inte känna, då jag snubblar ut från geocentrums dunkla vrår den första juni då sommaruppehållet börjar, att jag missat hela våren.
- "Dags att skaffa sig ett liv.." säger vi alla.
.
Om det här inte är ett liv, då vet jag inte vad som är! I fredags kväll var det Uppsalas stora serenadnatt. Då manskörer iklädda frack och studentmössa cyklar runt stan, för att sjunga Till Österland och Kristallen den fina för sina damer uppe på balkonger. Lördag bjöd på den traditionsenliga vårbalen, med allt som hör till. Söndag var en dag för återhämtning och på kvällen kom en CouchSurfare på besök. Ben Claude från Chambery, Frankrike. På Lisas inrådan hade vi en grillkväll på min odlingslott. Idag skrev vi förvisso rapport i tio timmar, med solen gassandes utanför. Men vi blev klara, och efteråt hade jag tid för några timmars grävning i trägårdslandet innan solen gick ned. Lisa och Jesper kom förbi och hjälpte mig, och vi grävde till tonerna av musik. För på odlingsområdet stod det tre killar och jazzade loss - klarinett, gitarr och nyckelharpa.
.
Om detta inte är livet, vad är det då?
.
Snerikekören, klädda för vårbal

Kryddor, jordgubbar och rabarber!

Jesper fixar grillen

Ida, Lisa och franska Ben pratar om livet, universum och allting

Kommentarer


Kommentera inlägget här: