Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Kunskap

Kategori: New Zealand

Imorgon bitti, 09.15am, är det tentadags. Rivers and Slopes. Tre uppsatser ska skrivas på två timmar. Komplett med inledning, diskussion, slutsats diagram och illustrationer. Om jag får ha med mig böcker? Nej..

Eftersom jag har haft så tråkigt de senaste tio dagarna, så har jag faktiskt tagit mig tid att plugga ordentligt. Se framför er en Malin som sitter vid en tyst läsplats, på ett bibliotek. Tre hela dagar (!) innan tentan. Med litteraturen uppslagen och anteckningsblocket fyllt sida upp och sida ned med tjusig skrivstil, sådan som är lite käckt på snedden. Och kaffe och en rejäl bit brieost förstås. Låter det otroligt? Det är faktisk helt sant! Jag har så mycket energi, i en trevligt kontrollerad form - jag tror det beror på min nya kosthållning.

Men 'braided, wandering and meandering river planforms' i all ära. Lite annan kunskap kan jag väl ändå trycka in i hjärnan, när jag likväl är igång. Så:

Gissa flaggan!

Jag har lärt mig typ 90% av alla världens flaggor! Kan du dessa?


1. Börjar på E!2. En personlig favorit!


3. Flaggromantik på hög nivå!


Capitals of the World
På tiden att jag lär mig alla dessa huvudstäder. Baku, Prag, Belgrad, Nicosia, Malabo, Buenos Aires, Episkopi Cantonement (klurig!), Bangui, Yamoussoukro, Phnom Penh osv. Det är sååå många, men det tar sig!


States and Capitals of USA
Ett elände. Jag känner mig så otillräcklig varje gång jag träffar en amerikan, och inte har en aaaaning om var Georgia ligger. Inte ens när jag får veta att Georgia ligger mellan Florida och South Carolina. Visste du att New Yorks (staten alltså) huvudstad är Albany? Att Floridas huvudstad är Tallahassee, inte Miami och att Texas huvudstad är Austin, inte Houston? Jag visste det inte..

Nu vet jag! Har memorerat samtliga femtio (jo det är femtio stycken) stater. Namn såväl som huvudstad och plats på kartan.


Wyoming (Huvudstat: Cheyenne). En av de där fånigt rektangulära staterna. Colorado är en annan.


Så jag pluggar vidare, medan mamma, pappa, Lasse och Anna sitter 'fast' (förhoppningsvis inte) i Sydney (Australiens största stad, dock ej huvudstad. Har ni koll på antalet stjärnor på flaggan, jämfört med NZ?) på grund av en vulkan (Puyehue, stratovulkan, samma typ som Ngaruhoe och Taranaki här på NZ) i Chile (Huvudstad Santiago, flagga; också blå, vit och röd men med bara en stjärna på). Håhåjaja vad jag är allmänbildad!

Kommentarer

  • onkel bink säger:

    kunde dom som fanns redan 1964, men har i det avseendet tacklat av betänkligt!

    2011-06-16 | 21:46:27

Kommentera inlägget här: