Iris Malina

Iris | In Greek mythology, Iris (/ˈɨrɨs/; Ἶρις) is the personification of the rainbow and messenger of the gods. She is also known as one of the goddesses of the sea and the sky [...] She travels with the speed of wind from one end of the world to the other, and into the depths of the sea and the underworld. Malina | The slavic word for raspberry

Ja, jag köpte en "Gundemössa"

Kategori: Vasaloppet 2010

Jag har kommit till steg 2 (steg 1 var stavar) i vasaloppsinköpen - mössa, vantar och underställ/mellanlager.

I denna landsända verkar alla affärer tjäna grova pengar på att sälja skidutrustning, till skillnad från hemma. I helgen var det team sportias tur. "Uppsalas största skidmässa" stoltserar de med. Självklart ska jag och Lotten dit och shoppa loss. Jag provade varenda skidvante i butiken innan jag tillslut fastnade för den allra mest klassiska varianten från lill-sport, den som sett likadan ut i flera decennier. Kampanjpris på den var det också!

Och så en mössa att ha i sportiga sammanhang. I ett anfall av nostalgi blev det en "Swix Gunde Hat". Ja, den multirandiga med tofs. Men den är för mig intimt förknippad med längdskidåkning sedan pappa plöjt igenom 90-talet med denna kreation på huvudet!


Underställströjan från i våras är nu kompletterad med ett par byxor och så har jag införskaffat en tröja att ha över understället, under vindplagget om det är riktigt kallt. Eller att använda som enda överdel om det är riktigt skönt ute. Men den är så blå och fin att jag nog vill ha den lite till vardags mellan tvättarna!

Nästa steg blir nog ett R90-ställ (Lotta ligger före där!), innan det är dags för det allra roligaste - skidor!!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: