Mättande brunch
Kategori: Malin i köket
LCHF-brunch. Mandelplättar med blåbär och grädde.
Tisdag förmiddag. Jag brottas med en inlämningsuppgift om 'Slope-channel coupling', inför fälkursen nästa vecka. Jag behöver lite livsglädje i form av mat, så vad lagar jag? Plättar! Traditionellt sett så blir man inte särskilt mätt på plättar, eller i varje fall inte mätt särskilt länge. Men om man lagar plättarna på ägg, vispgrädde och mandelmjöl (mald mandel) så håller man sig mätt typ ett halvt dygn (no kidding!)! Serverat med blåbär (osockrade) och vispgrädde så blir det en festmåltid!
Testa själv! Jag svabbade ihop (väldigt ungefärligt) tre ägg, 1,5 dl grädde, 1 dl mandelmjöl, lite salt och en msk fiberhusk (valfritt. Vattenlösliga fibrer, tjockar upp det hela). Jag lät det svälla en stund och stekte sedan i smör. Ganska små plättar är önskvärt, annars kan de vara lite knepiga att vända!